Lysmagi

Skrevet av The Crone Utskrift

En meget enkel form for praktisk magi er å gjøre magi ved hjelp av stearinlys. Lysmagi egner seg best for ting som skjer sakte og over tid (f.eks. healing). Det kan svare seg å gjøre handlingen i flere dager, f.eks. en uke eller en måned.

Man starter med å lage en sirkel rundt seg eller en annen form for konsekrert eller hellig sted (“sacred place”). (Husk at du også kan gjøre dette inne i hodet ditt hvorsomhelst nårsomhelst!)

Du bør ha to lys: et lys som står for og symbolisrer hensikten med det du vil gjøre, og et lys som du bruker til å tenne det første med, et ønskelys.

Hold lyset du skal bruke i hendene, og bruk ca. 10 min. til å konsentrere på hensikten til det du skal gjøre.

Konsekrer lyset ved å la det passere gjennom de fire elementene (luft (røkelse), ild, vann og jord). Dernest oljer du lyset (det femte element). Ved siden av selve brenningen av lyset, er oljingen av lyset det viktigste elementet.

Du velger deg en olje du synes passer for anledningen, eller en rent rensende olje (f.eks. rosmarinolje). Ta noen dråper i håndflatene og gni inn lyset fra midten og ut mot endene, mens du visualiserer hensikten og samtidig ser og føler at din egen energi flyter inn i lyset gjennom håndflatene dine. Hvis du har lyst, kan du også olje dine egne hender og føtter.

Du kan også gjerne risse noe inn i lyset før du oljer det, f.eks. navnet på den du gjør det for, runer du synes vil være med og forsterke intensjonen din, eller andre ting du måtte komme på. Du kan også bruke forskjellige farger på lysene. Det finnes selvfølgelig mange “oppskrifter” på bruk av farger, men la intuisjonen din være den viktigste guiden!!!

Hvis du føler deg usikker, kan du alltid bruke et hvitt lys. Ellers er det intensjonen (og intuisjonen) som bestemmer. Hvitt og blått er som regel bra for healing. Rødt er bra for
å få mer energi og komme mer ut (av seg selv) i verden, og selvfølgelig for kjærlighet, lidenskap og begjær. Grønt er bra for pengemagi, eller når man skal starte på noe nytt,
- i det hele tatt for noe som skal vokse og gro. Lilla lys kan være fint hvis det er noe på det mer åndelige eller spirituelle området som er hensikten.

Det kan være hensiktsmessig å ha et fast ønskelys (hvis du har tenkt å gjøre lysmagi flere ganger). Ønskelyset konsekrerer du på samme måte som beskrevet ovenfor, og bruker det deretter fast til å tenne andre lys med.

Når du, etter å ha oljet lyset ferdig, tenner det med ønskelyset, kan du gjerne samtidig synge en liten strofe eller framsi en galder, et trollformular eller andre ord som uttrykker eller forsterker din intensjon. (Hvis du får fram noen linjer på rim, er det det aller beste!)

Eks.:
La lysets flamme brenne
og kraft til NN sende.
La alle Makter stå meg bi
og gi meg av sin kraft deri.
Når Månen vokser, la det skje,
hei og hå, og en, to, tre!

For å få maksimal virkning ut av dette, er det best å gjøre det rett før du går til sengs, eller rett før den du gjør det for, går til sengs.

Det er også mest virkninsfullt å utføre dette på voksende måne.

Lykke til!

Treff: 960