Til dere på 13 år og andre interesserte

Skrevet av The Crone

Det at man har en eller annen 6. sans, for eksempel er synsk (ser framtiden, finner ting osv.), ser døde mennesker og kan ha kontakt med dem eller lignende evner, betyr ikke nødvendigvis at man er heks. De færreste av dem som er klarsynte eller driver med spåing osv., kaller seg selv for heks.

Hvem som helst kan kalle seg heks. Men basisen for en ”ekte” heks er som oftest forholdet til det guddommelige, - Guden og Gudinnen, - og forholdet til naturen.

Naturen er vårt tempel, og vi ser det guddommelige manifestert og uttrykt i alt som lever. Og vi er selv en del av naturen og i slekt med alt liv. Derfor har vi også respekt for alt levende. Så hvis du ønsker å utvikle deg selv som heks, så er denne kontakten med naturen svært viktig! For å utvikle ditt forhold til naturen, kan du f.eks, gjøre følgende:

Gå turer i naturen og bruk alle sansene dine: Observer: se, hør og lytt, lukt, kjenn på ting, legg merke til forandringer. Hold rundt et tre, - får du kontakt med treet? Hold steiner i hendene og kjenn etter om de kjennes forskjellige ut. Hva slags vibrasjoner har de ? Myke eller harde? – Finn deg steder der det er spesielt godt og fredelig å sitte. Lytt til stillheten. Lytt til naturen.

Gå en ny tur, og i stedet for å observere alt, tenk på hva / hvem som observerer deg der du går!

Gå en tur og fokuser på elementet vann i alle former.

Gå en tur og fokuser på elementet luft i alle former.

Gå en tur og fokuser på elementet ild i alle former.

Gå en tur og fokuser på elementet jord i alle former.

Hvilket element føler du er sterkest i deg selv? Hvilket element føler du har minst med deg å gjøre? (Da er det kanskje dette du trenger å nærme deg.)

Vær aktiv når det gjelder naturvern og miljø!!!

Det å bli en skikkelig heks betyr også som regel en god del studier. Velg deg et område du vil sette deg inn i, for eksempel les og lær om urter og hvordan de kan brukes. Eller lær deg om chakra-systemet, - gjør yoga, - lær deg runene og spå med dem, - få deg en tarot-kortstokk og studer den. Det er nok av emner å ta av. Man får ingenting gratis her i verden. Og evnen til å utføre ”magiske” handlinger, er noe som kommer nærmest som en bi-effekt av en spirituell / åndelig utvikling. (Og det er den åndelige utviklingen som er målet i wicca, - ikke det å kunne gjøre virkningsfulle spells.)

Når det gjelder bøker, er det dessverre ingenting på norsk som er skrevet spesielt for tenåringer. Hvis du leser engelsk, kan bøkene til Silver Raven Wolf anbefales. Ellers anbefaler jeg på norsk:Dalua: og Vi vianne Crowley sin bok:

Jeg vil også på det sterkeste anbefale en japansk animasjonsserie: Avatar, the last airbender (den har ingenting med Avatar-filmen å gjøre). Den er på 60 episoder og er en serie full av visdom (spennende er den også!!) For eksempel er episoden der hovedpersonen lærer om chakraene, noe av det beste jeg har sett/lest på området!

Bøkene til Terry Prachett (romaner eller helt sprø fortellinger) anbefales også på det varmeste, og flere av dem er oversatt til norsk (du finner dem på biblioteket). Der kan du lære mye om magi! (Terry Prachett er wicca-heks.) De er dessuten utrolig morsomme!

Når det gjelder diverse TV-serier om hekser (for eksempel Charmed, eller fortellingene om Harry Potter), så er de ganske langt fra virkelighetens hekser. ”Disney type magic begins and ends with Disney” (for eksempel ”shapeshifting”).

Som dere vel forstår, så er det nok å gjøre fram til dere blir 18 år (tiden går fort) for den som virkelig vil og gidder!

Treff: 504