Å bli heks

Skrevet av The Crone Utskrift

Vi har fått en god del spørsmål om hva som kreves for å bli "medlem" i Wicca, eller bli innviet som heks. Det er ikke på noen måte et enkelt spørsmål å besvare, og det gjelder enten det er en heksesirkel eller et coven i nabolaget eller ikke. Man kan ikke bare melde seg inn som i en hvilken som helst annen organisasjon. Det holder heller ikke med en anbefaling fra en eller to som er med fra før.

Dette har først og fremst 2 årsaker:

  1. Wicca er en mysteriereligion, og man blir "medlem" bare gjennom innvielse.
  2. Måten vi jobber på, dvs. meget tett sammen in en gruppe eller et Coven (som vi fortrekker å kalle det)

Det å gå gjennom en innvielse innebærer noe langt mer enn det "å bli medlem" i ett eller annet. For det første må man være minst 100 prosent sikker på at det er det man vil. En innvielse vil (uansett hvor man tar den) sette i gang nye prosesser i ens liv, og man bør/må vite om man er rede til å ta/takle de forandringer i ens liv som uvergelig vil komme. (kanskje på de mest uventede områder) For det andre er det heller ingen heks som vil innvie noen uten at hun/han kjenner vedkommende ganske så godt og er sikker på (så godt det lar seg gjøre) at dette er den rette veien for vedkommende, at vedkommende er et menneske som er seriøst søkende i denne retningen, og at det ikke bare er et utslag av en stemningsoppblomstring eller et øyeblikks flipp. Dernest vil det være av ganske så avgjørende betydning hva man svarer på følgende spørsmål: Hvilket/hva slags forhold har du til gudinnen? 

Videre kommer det at man at man vanligvis blir innviet i et allerede eksisterende Coven. I Norge er det ikke så mange enda, men det går absolutt an å opprette fler. Men skal man kunne være sammen og jobbe sammen i et Coven er det uhyre viktig at man "går" sammen, at kjemien stemmer, at man liker hverandre, -like viktig som i et parforhold. Man kommer uhyre tett innpå hverandre, man kler av seg både fysisk og psykisk. Derfor er det ingen enkel affære å bli "medlem" av Wicca, eller finne et Coven som er villig til å ta en inn, eller finne et Coven der man selv vil kunne ha denne familiefølelsen overfor de andre. Det dreier seg i stor grad også om å stole på , og sånn sett så bør man ikke stole på hvem som helst.

Dessuten vil man etter en stund merke at det å være med i Wicca , ikke er helt det samme som å være med i en eller annen organisasjon, det er/blir også en levemåte, og det vil etterhvert oppta mye av ens tid, fritidsproblemer er et fremmedord !!!

Treff: 2576