Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

7. Chakra

Navn: Sahasrara den tusen-bladede lotus
krone-chakraet
visdoms-chakraet
Plassering i toppen av hodet
kroppen: issen
Påvirker: hypofysen tanke, informasjon
viten
samadhi, opplysning
Ubalansert: ofte migrene psykotisk, konstant frustrasjon
skallethet, flass destruktiv
svarte ringer rundt øynene ingen livsglede
Farge: hvitt
lilla
gull
Element: kosmisk energi
Mantra: alle
Steiner: diamant
kvartskrystall
ametyst
Erklæring: jeg vet

Det sjuende chakraet er kalt Sahasrara som betyr den tusenbladede lotus, og det er når alle disse tusen bladene har åpnet seg for det Guddommelige at vi blir ett med det Guddommelige. Som nevnt under det sjette chakraet, så har disse to chakraene mye felles, spesielt som sprituelle chakraer. Hvis du er et menneske helt og fullt i det sjuende chakraet hele tiden, vil du være i en tilstand som vi ellers kan oppleve glimtvis eller i kortere perioder i det sjette chakraet, nemlig samadhi eller total opplysthet, der det ikke lenger er et skille mellom deg og Lyset eller den altgjennomtrengende Guddom (eller hva du nå foretrekker å kalle "det"). Da fungerer man ikke lenger på den måten vi kaller for "normal". Du vil være en helgen eller bli sett på som religiøst sinnssyk eller gå rundt og utføre undere (slik Jesus gjorde) eller spasere rett igjennom fjell eller sveve over dem (som en avansert tibetansk munk) eller sitte på toppen av en søyle resten av ditt liv og bare leve av luft eller søke ensomheten ute i naturen. Er du et sjuende-chakra-menneske, vet du også hva døden er. Livstråden vår, sølvtråden som forbinder vår sjel med kroppen når vi er ute på astralreiser, og som kuttes over eller brister når vi dør, er knyttet til kronechakraet. Kronechakraet bør vi ikke prøve å lukke. (Jeg tror de fleste av oss kan trenge den lille dosen av "input" fra oven som vi er stand til å ta imot til daglig!)

Jeg har valgt å ta med steinene diamant og kvartskrystall her under det sjuende chakraet, men begge disse steinene kan brukes på alle chakraene enten alene eller sammen med andre steiner for å forsterke virkningen av disse.

Diamant
Det er mange (moderne) myter forbundet med diamanter, men personlig tror jeg nok noen av dem har mest å gjøre med at steinen er så dyr. (Alt blir gjort av dem som har kontroll over diamantmarkedet, for å opprettholde en kunstig høy pris.) Steinen er jo populær i mange land i forlovelses- eller gifteringer, og derfor tror mange at den bevirker trofasthet. Men det å gi bort en så dyr og vakker stein, er vel heller et uttrykk for kjærlighet, for "hva du betyr for meg", og for veldig mange er den vel også et statussymbol. Men uansett så er diamanter utrolig vakre der de bryter lyset og sender det tilbake i alle regnbuens farger. Diamant er kjent som den hardeste steinen vi har, og den blir brukt til å skjære glass med. Og det er først i nyere historisk tid at man fant ut at man ved å utsette steinen for trykk på et bestemt punkt, fikk fram disse nydelige fasettene. Før det ble diamanten brukt som en vanlig polert stein, og den er også funnet som en del av innholdet i afrikanske sjamaners medisin-pung, og ble antageligvis brukt på samme måten som kvartskrystall andre steder. Diamanten skal gi mot og seier i strid og ble bl.a. brukt av romerske soldater med dette formål. Diamanten styrker ens selvfølelse, spesielt i forhold til det motsatte kjønn, og den skal kunne gjøre en seksuelt friere og helbrede seksuelle dysfunksjoner. Med sin utrolige klarhet er diamanten en rensende stein, og magisk er den blitt brukt for å oppnå åndelig klarhet og ekstase. Det er også en fin scrying-stein. (La flammen fra et stearinlys danse over steinen!) Diamanten er også en fin beskyttelsesstein, og den er forbundet med solen og solens stråler.

Kvartskrystall
Kvartskrystallen er den mest brukte og absolutt den mest anvendelige av alle steiner i alle former for healing og magi, og det finnes etter hvert en mengde bøker på markedet om kvartskrystallen. Derfor vil jeg bare si litt kort om den her. (Allerhelst ville jeg vel skrive en lovprisingshymne til krystallen, og la det bli med det!) Krystallen kommer i mange slags varianter; - enkel- eller dobbelterminert, som enkeltstående eller i klaser, helt klare eller med forskjellig grad av "hvithet", med eller uten flater som bryter lyset inni krystallen osv. osv.

Krystaller kan brukes til det meste (se også kap.: Å jobbe med steiner og krystaller, s....). I forhold til chakraene og chakra-healing, kan den brukes på alle chakraene, entene alene eller til å forsterke virkningen av andre steiner. Den kan brukes til å rense et chakra og til å aktivisere et "dødt" chakra . Hvis du ikke vet hvilken stein du skal bruke, kan du alltid bruke en krystall. Den kan også brukes som et fokuspunkt eller som hjelp til fokusering under alt magisk arbeid. Det fine og spennende med krystaller er at de kan programmeres til et bestemt formål (husk å rense dem først), og slik kan de også bli helt spesielle gaver

Du er her: Home Chakraene 7. Chakra