Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

6. Chakra

Navn: Ajna oppfatte, forstå
det tredje øye kommando, kontroll
Plassering i midt i hodet
kroppen: bak øyenbrynssenteret
Påvirker: pinealkjertelen intuisjon, drømmer
øyne, ører, nese fantasi, klarsyn
hjernen den 6.sans
Ubalansert: hodepine utkjørt,utslitt
blindhet mareritt
diaré egosentrisk, manipulativ
uforklarlige smerter religiøs fanatisk, autoritær
schizofren, oversensitiv
redd for suksess
Farge: lilla
indigo
Element: lys
elektrisk, telepatisk energi
Mantra: OM
Steiner: lapis lazuli
ametyst, sugilitt
kvarts-krystall
fluoritt
Erklæring: jeg ser
jeg forstår

Det sjette chakraet, aina-chakraet, blir ofte kalt det tredje øye. Vi opplever verden stort sett gjennom våre fem sanser, men det vi tar inn av verden rundt oss gjennom vår intuisjon, gjennom vår "sjette sans", er det vårt tredje øye som "ser". Så jo mer åpent vårt sjette chakra er, jo sterkere vil vår intuisjon virke. Det er også senteret for telepati og klarsyn, for drømmer og fantasi, og for reiser i mange slags verdener. Det er f.eks. dette senteret jeg bruker mest når jeg legger tarotkort, eller når jeg gjør en trommereise. Det er ved hjelp av dette chakraet jeg kan få kontakt med mine åndelige hjelpere og med mitt eget høyere selv. Her møtes vårt vanlige dagligdagse selv (ego, bevissthet/tanker, intellekt) og den sprituelle delen av oss, vårt åndelige selv. Her møtes Shiva og Shakti når slangen som lå kveilet rundt det første chakraet, har reist seg opp igjennom alle chakraene, og til slutt løfter hodet og skuer ut gjennom det tredje øyet, og du ser alt igjennom en ny "linse" av universell og betingelelsesløs kjærlighet.

På samme måten som det første og det andre chakraet begge har innvirkning på seksualiteten, så er både det sjette og det sjuende chakraet forbundet med spiritualitet, med "Kristus-bevissthet", med "opplysning" og kontakt med det guddommelige. For de fleste av oss er det ved hjelp av det sjette chakraet at vi innimellom klarer å få et glimt av dette.

Fargen for dette chakraet er lilla (eller indigo), og for meg har det på en måte vært det chakraet jeg først "oppdaget". (Når jeg lukker øynene og konsentrerer meg på punktet mellom øyenbrynene, begynner jeg som regel etter kort tid å se lilla flash av lys som pulsererer og pulserer.)

Dette chakraet kan også stimuleres ved hjelp av steiner, og de viktigste er ametyst, lapis lazuli, sugilit, fluorit og kvartskrystall. De samme steinene relaterer i stor grad både til det 6. og det 7. chakraet, kronechakraet.

Sugilit
Sugilit er en ny stein, den ble oppdaget første gang i 1944 og kom først på markedet på 80-tallet. Det er en ugjennomskinnelig stein med en dyp lilla/purpur farge. Den blir stort sett solgt i forholdsvis små biter da den er ganske kostbar. Sugilitt kan brukes til å høyne ens oversanselige oppmerksomhet. Den er fin å ha i hånden eller på det tredje øye under meditasjon, og den blir brukt for å oppnå visdom. Den er også en fin kanaliseringsstein. Den er en ypperlig stein for personer som er hypersensitive eller høyt åndelig utviklet, og som har problemer med å være til stede i kroppen. Den vil minne dem på hvorfor de er her, og hjelpe dem med å føle seg vel i kroppen. Den kan hjelpe deg til å tro på deg selv. Den kan også hjelpe mot migrene.

Fluorit
Fluoritten (også kalt flusspat) er en spennende og vakker stein som kommer i mange forskjellige varianter. Katrina Raphaell sier det er en utenomjordisk stein. Den finnes i form av krystaller, klynger og en perfekt pyramide eller en dobbelpyramide (oktaeder) (med basene mot hverandre). De vanligste fargene er blå, lilla, hvit og gylden. Men den finnes også i rosa og grønt. De kan være fra gjennomskinnelige til gjennomsiktige. En av mine absolutte yndlingssteiner er en kinesisk fluoritt som er flerfarget med fargene grønt, lilla og hvitt (mot blankt). Den har en myk nydelig ustråling og egner seg veldig godt til å roe ned en stresset sjel, til å finne den indre roen og balansen igjen. Den er en fin healingstein både på det fysiske og psykiske plan, og man blir glad av å se på den, fordi den er så vakker. (I alle fall virker den sånn på meg!) Fluoritpyramiden med sin klare form og sitt klare lys kan være til stor hjelp når en har behov for å klare opp hodet. Hold den i hånden eller legg den på ditt tredje øye når du trenger å klare opp i tåkete tanker, eller når hjernen din er overanstrengt. Hvis du jobber med hodet, med datamaskiner eller studier, er det lurt å ha plassert en fluoritklynge på skrivebordet. Den hjelper deg til å fokusere på det du holder på med. For de av oss som ikke synes det er ubetinget festlig å kjøre bil, men som likevel må gjøre det, kan det være godt å ha en slik i bilen! Den skjerper oppmerksomheten. Fluoritten kan hjelpe en til å få lettere kontakt med det spirituelle og er en fin stein å bruke ved meditasjon. Den kan også brukes som et forbindelsesledd til Akasha-arkivene (der alt som har skjedd i planetens historie ligger lagret som minner).

Den gyldne fluoritten kan du bruke over ditt solar plexus hvis du trenger å beskytte deg mot andre folks projiseringer og påvirkninger. Den grønne kan du bruke over hjertechakraet for å oppnå følelsesmessig balanse.

Ametyst
Ametysten med sine glitrende lilla stråler har en nesten uimotståelig tiltrekningskraft på meg. Har man en ametystklynge i stuen, vil man alltid ha noe vakkert å hvile øynene på, samtidig som den forvandler og harmoniserer negative energier, og den er en sterk beskyttelsesstein. Den er også en høyst spirituell stein, og jeg sjøl veksler gjerne mellom å bruke ametyster eller lapis lazuli i smykkene mine når jeg som yppersteprestinne skal gjøre en innvielse. Den er nydelig å ha på alteret, og den er fin å bruke ved meditasjon (hold den i hånden). Den kan være hjelpsom ved regresjoner til tidligere liv hvis du legger den på det tredje øye, og jeg har en ametyst liggende sammen med tarotkortene mine. Den er kjent for å være virksom ved søvnproblemer, - ha gjerne en på nattbordet eller inni puten, og den skal kunne gi profetiske drømmer. Den kan også gi positiv støtte til alkoholikere og dop-avhengige som er i ferd med å slutte. Den har en sterk beroligende virkning, og den er en ypperlig stein å bruke når det stormer som verst på det følelsesmessige planet, og den styrker din følelse av egenverd. Den kan brukes som en beskytte lsesamulett når man er ute og reiser, men også som et styrkende kjærlighetsbånd mellom to elskende.

Lapis lazuli
Lapis lazuli har vært brukt i smykker og i magisk øyemed av de gamle egypterne, i Sumer og i de gamle høytstående indianerkulturene. Det er en nydelig ugjennomskinnelig blå stein med gyldne flekker av jern-pyrit. Dette er også en meget spirituell/åndelig stein som egner seg godt å bruke i ritualer. Plasser den på det tredje øye ved visualiseringer eller astralreiser, - den gjør det letter å få til. Plasser den på toppen av hodet når du mediterer. Lapis blir også brukt til å lindre høy feber, og hvis man går med den mye, skal den også kunne styrke øynene og synet. Den er en fin beskyttelsesstein, spesielt for barn (slik blir den mye brukt bl.a. i India). Når du skal gjøre healing på noen, kan den hjelpe deg til å fokusere på energiene du jobber med.

Hvis man er av den oversensitive typen, bør man ikke gå med steinen hver dag (man kan bli helt "svimmel"), men heller bruke den til rituelle eller magiske formål (f.eks. ved scrying). Bruk lapisen med ærbødighet og respekt!

Du er her: Home Chakraene 6. Chakra